Senin, 01 Juli 2013

Sejarah Banten ("Historie Banten") je Jávská kronika obsahuje příběhy o konverzi k islámu v Indonésii

kepala madrasah - Sejarah Banten ("Historie Banten") je Jávská kronika obsahuje příběhy o konverzi k islámu v Indonésii. Mezi rukopisy kroniky se datují od konce devatenáctého století, i když dva ar známo, že kopie pojistné z originálů v 1730s a 1740s.
Vzhledem k nedostatku a omezení primárních historických záznamů, Sejarah Banten, je jedním z několika účtů indonéských legend, které vědci používají k pomoci osvětlit aspekty šíření islámu v Indonésii, dominantní náboženství v indonéském souostroví od šestnáctého století . administrasi umum kepala sekolah Podobně jako Babad Tanah Jawi ("Dějiny země Java"), Sejarah Banten, jsou magické události, však konverze není výslovně popsána ani tam důraz na formální a hmatatelný konverze rituály, jako je vyznání víry a obřízka .
Příběh Sunan Giri [upravit překlad]

Viz také: Sunan Giri
Podle Sejarah Banten, zahraniční svatý muž, Molana Usalam přijde Balambangan ve východní výběžku Java kde islám není stanovena až do osmnáctého století.Dcera vládce Balambangan je kriticky nemocná, ale zotavuje když Molana Usalam jí dává betel ořech žvýkat. administrasi khusus sekolah Ona je věnována Molana Usalam v manželství, ale Molana Usalam nabídku odmítne, když princezna odmítne přijmout jeho náboženství islámu. Moalana Usalam opustí těhotnou princeznu, když odjíždí Balambangan. Její syn je následně thown do moře v hrudníku, podobně jako příběh o Mojžíšovi, jak nalezený v Bibli a Sura XX Koránu. Hrudník byl vytažen z moře na Gresik a chlapec je vychován jako muslim. On se stane první Sunan z Giri.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar